Працівник Верховного Суду України пропонував віддати Одесу та Херсон російським загарбникам

Коментарi:

СБУ затримала голову одного із структурних підрозділів Верховного Суду України/

Є записи розмов, у яких він заперечує суверенітет України та пропонує віддати окупантам південні регіони, зокрема Одеську та Херсонську області.

"Зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" і підтримував їхню участь у війні проти нашої держави. Крім того, чиновник судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів.

Фігурант висловлював свої надії на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму", – йдеться у повідомленні СБУ.

Лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено майже 300 неврахованих набоїв до стрілецької зброї, спеціальний технічний засіб незаконного стеження, прокремлівську літературу.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені посадовою особою).

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна, повідомили в СБУ.