Очаківські спецназівці підірвали біля берегів Криму найважливіший об'єкт (відео)

Коментарi:

Оператори Очаківського 73-го морського центру СЗГ провели надскладну та ефективну операцію в Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, блискавично спрацювавши в зоні потенційної поразки противника.

За розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використали для посилення роботи безпілотного літального апарату розвідки іранського виробництва «Мохаджер-6». А саме – встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи. Цей БПЛА противник застосовував для розвідки та подальшого завдання ударів дронами-камікадзе Shahed по об'єктах критичної інфраструктури півдня України.

Крім цього, на платформі противник встановив станцію радіолокації виявлення надводних об'єктів (від моторних човнів до кораблів) «Нева-Б». За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали обстановку у північно-західній частині Чорного моря.

Спецоперація проводилася у зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ. Вночі човни 73-го морського центру СЗГ підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки об'єкт був замінований. Бойова група відійшла на безпечну відстань та здійснила підрив ворожої цілі. В результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною.

Повідомляється, що вдало проведена спецоперація забезпечила безпечне пересування кораблів та обмежила можливості РФ у північно-західній частині Чорного моря.