Терор ТЦК дискредитував ідею мобілізації – заступник голови оборонного комітету Ради

Коментарi:

Заступник голови парламентського комітету з нацбезпеки Єгор Черньов заявив, що "терор ТЦК дискредитував ідею мобілізації".

Про це він повідомив у коментарі "РБК-Україна".

"Терор ТЦК на вулицях дискредитував ідею мобілізації, знизив моральний дух суспільства і підірвав єдність у державі. Це має бути припинено якнайшвидше, але нам потрібні реальні та ефективні альтернативи. Над цим питанням, зокрема, ми зараз і працюємо", – сказав нардеп.

Він нагадав, що навіть президент України Володимир Зеленський говорив, що військовозобов'язаних не можна "відловлювати" на вулиці.

Альтернативою вуличної мобілізації може стати впровадження електронного порядку денного, але Верховна Рада може запропонувати й інші варіанти, зазначив голова оборонного комітету Завітневич.

"Розрахунки показують, що інші варіанти вручення повісток не дозволяють випереджати ворога в часі реагування, а отже, створюють передумови того, щоб ворог отримував контроль над ситуацією з відповідними наслідками. Але я не виключаю, що під час обговорення цього питання на Комітеті чи Верховній Раді можуть бути представлені інші ефективні варіанти вручення повісток", – сказав Завітневич.