У Кремлі знайшли спосіб не допустити на вибори «антивоєнного» суперника путіна Надєждіна

Коментарi:

У штабі Надєждіна є два дні, щоб відстояти підписи.

5 лютого Центрвиборчком визнав недійсними 15% із 60 тис перевірених ним підписів, які були зібрані за висування у президенти Росії Бориса Надєждіна. За законом для реєстрації кандидатом у президенти допустимо не більше 5%. Штаб Надєждіна планує відстоювати підписи, а у разі відмови ЦВК – звернутися до Верховного суду.

Прес-служба штабів Надєждіна заявила, що вони зібрали понад 211 тисяч підписів, відібравши з них найкращі, а для того, щоб встигнути завершити роботу, створили кілька центрів перевірки.

Імовірна відмова Надію в реєстрації – політичне рішення, яке влада навряд чи змінить, вважають опитані DW політологи. При цьому представники російської опозиції все одно закликають співгромадян взяти участь у виборах президента: прийти на виборчу дільницю опівдні та проголосувати за будь-якого кандидата, окрім путіна, або зіпсувати бюлетень.

У штабі Надєждіна є два дні, щоб відстояти підписи

Комісія вважала недійсними 9209 підписів. Сам Надєждін повідомив, що збирається «відбивати» підписи. "Нам достатньо відбити приблизно 4500 підписів з 9209, визнаних недійсними", – написав він у телеграмі. Якщо Центрвиборчком відмовить йому в реєстрації, заявив Надєждін, він оскаржуватиме це рішення у Верховному суді рф .

Політична впізнаваність Бориса Надєждіна у новому році помітно зросла, свідчать дані соцопитувань. Один із них, проведений Russian Field на замовлення штабу Надєждіна, показав, що за нього готові проголосувати 10% опитаних (за путіна – 79,2%). Згідно з дослідженням "Левада-центру", максимальний результат Надєждіна – 4%, а за даними Центру дослідження політичної культури – 6-7%, повідомляло видання "Агентство".

На даний момент окрім путіна, який балотується як самовисуванець, у списку претендентів на президентське крісло троє людей – Микола Харитонов від КПРФ, Леонід Слуцький від ЛДПР та Владислав Даванков від партії "Нові люди".