На Миколаївщині хотіли вкрасти у держави 40 гектарів лісу

Коментарi:

Справа вже в суд.і

Держгеокадастр під час формування ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність територіальної громади, включив до їх складу землі лісового фонду Снігурівського лісництва.

А ці земля перебували у постійному користуванні держпідприємства «Березнегуватське лісове господарство». Внаслідок незаконних дій землі лісового фонду вибули з постійного користування цього спеціалізованого лісгоспу, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

З огляду на бездіяльність органів влади та підприємств лісової галузі прокурор звернувся з позовом до суду Головного управління Держгеокадастру в області та Снігурівської міської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 40 га вартістю більше 168 млн грн.

Суд відкрив провадження у справі, її розгляд триває.

За втручання профільного управління обласної прокуратури та окружних прокуратур торік забезпечено виконання судових рішень у аналогічних справах щодо повернення державі земель лісового фонду площею майже 140 гектарів.

Загальна лісистість області складає лише 4,17%. Разом з тим, збройна агресія російської федерації створює загрозливі умови для екологічної безпеки людей, заподіює значну шкоду лісам. Тому збереження та відтворення лісів, як природних комплексів, є актуальним для області і держави в цілому, констатує прокуратура Миколаївської області.