Куди можна ставити мікрохвильову піч на кухні, а куди не можна

Коментарi:

Мікрохвильова піч – необхідний побутовий прилад будь-якої кухні. Сьогодні в супермаркетах продається багато продуктів, які достатньо розігріти у мікрохвильовій печі для швидкого перекушування.

Якщо ж у вас є мікрохвильова піч LG з грилем, приготувати в ній стегенця з хрусткою скоринкою можна за кілька хвилин.

Що потрібно знати про встановлення мікрохвильової печі

Мікрохвильову піч, на відміну від холодильника або посудомийної машини, не можна назвати надто габаритним видом кухонної техніки. Мікрохвильові печі LG та інших брендів можуть відрізнятися за корисним обсягом та вагою. Ви також можете купити мікрохвильову піч LG окремо що стоїть або вбудовується.

Щоб прилад справно виконував належні йому функції, його необхідно правильно встановити:

  • між задньою та бічними стінками має бути відстань не менше 5 – 10 сантиметрів від іншої техніки або предметів меблів. Це необхідне забезпечення вентиляції;
  • встановлюйте її подалі від джерел тепла та обігрівальних приладів;
  • переконайтеся, що мікрохвильова піч LG встановлена на рівну поверхню без перекосу.

Оптимальні місця для встановлення: настінні полиці, ніші, кухонні меблі. Знайдеться для неї місце на столі або стільниці, якщо йдеться про малогабаритну кухню.

5 місць, де не можна ставити мікрохвильову піч

  • Вікна та підвіконня

На перший погляд, підвіконня є ідеальним місцем. Насправді сусідство із вікном не найкраще рішення. Справа в тому, що з вулиці до квартири постійно залітає пил, листя, мошкара. Особливо це відчувають мешканці нижніх поверхів. А якщо неподалік будинку проходить жвава автострада, пилу позбутися ще складніше.

На задній стінці мікрохвильової печі LG розташовані вентиляційні отвори для магнетрона. Якщо вони заб'ються, є ризик перегріву і навіть спалаху. Якщо іншого варіанта для монтажу немає, подбайте про регулярне очищення вентиляційної сіточки.

  • Холодильник

Ставити мікрохвильову піч LG на холодильник або біля нього заборонено. Потоки гарячого повітря з мікрохвильової печі можуть пошкодити бічні стінки холодильника і важливі агрегати – трубки радіатора і навіть компресор. Якщо вам дорогий ваш холодильник, мікрохвильова піч для нього – не найкраща сусідка.

  • Біля раковини або посудомийної машини

Підвищена вологість та мікрохвильова піч – поняття несумісні. Конденсація вологи на внутрішніх компонентах мікрохвильової печі – прямий шлях до короткого замикання та ураження електричним струмом.

  • Біля газової чи електричної плити

Якщо поставити мікрохвильову піч LG біля плити або електричної духовки, частий перегрів згубно вплине на термін служби обох приладів. Намагайтеся встановити піч НВЧ і плитку якнайдалі один від одного.

  • У кутку впритул до стіни

Здавалося б, кут – чудове місце для печі НВЧ. Насправді, якщо електричний прилад щільно затиснутий у кутку, при цьому ви не залишили вільного простору для обдування та вентиляції, є ризик пошкодження мікрохвильової печі та магнетрону. Крім того, на стіні також з часом можуть з'явитися непривабливі плями від постійної дії високих температур та гарячих потоків повітря.