Стало відомо, чим має намір займатися Залужний у разі відставки

Коментарi:

Про це він оголосив своєму найближчому оточенню.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у разі відставки збирається зайнятися своїм здоров'ям, а також можливо розпочати викладацьку діяльність, пише Українська правда.

За інформацією журналістів, про це він оголосив своєму найближчому оточенню.

Наприкінці грудня 2023 року стало відомо, що Валерій Залужний захистив дисертацію з права та здобув науковий ступінь доктора філософії.

Захист відбувся в Одеській юридичній академії, яку очолює екс-регіонал Сергій Ківалов. Система відображає стан захисту дисертації як «ступінь присуджено».

Ключові слова показують, що тема роботи Залужного пов'язана з військовою дисципліною, дисциплінарними провинами та стягненнями. У роботах головнокомандувач ЗСУ підписано як аспірант кафедри адміністративного, цивільного та господарського права та процесу академії Державної пенітенціарної служби.

Тема дисертації головнокомандувача засекречена. На сайті зазначено, що вона «складає державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку» відповідно до статей 1.2.1, 4.4.3, 4.6.4, затверджених відповідними наказами.

Чутки про звільнення Залужного – що відомо

29 січня ЗМІ повідомили про ймовірне звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ.

Прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров відкинув цю інформацію. Сам президент у своєму вечірньому зверненні про відставку Залужного не згадав.

За даними NYT, Зеленський таки планував звільнити головнокомандувача ЗСУ, але змінив рішення після того, як інформація потрапила до ЗМІ. WP повідомляла, що причиною можливої відставки є розбіжності через різні погляди на мобілізацію в Україні.

The Economist писав, що Залужному пропонували посаду секретаря Ради національної безпеки України, проте він відмовився, а замінити його нібито можуть керівник ГУР Кирило Буданов чи командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.