Четверо бойових генералів із нової команди Сирського відзначилися при обороні Миколаївщини, – Кім

Коментарi:

Сьогодні Володимир Зеленський звільнив головкома Валерія Залужного та призначив на його місце командувача Сухопутних військ Олександра Сирського. Він, за словами Зеленського, має "успішний досвід захисту" – він командував обороною Києва та наступом у Харківській області.

Також, за словами Зеленського, обов'язки приступає нова команда генералів.

"Говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драп'ятим, Ігорем Скібюком та полковниками Павлом Палісою та Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії і будуть служити під керівництвом найбільш досвідченого українського командувача", – заявив президент.

Крім того, він говорив із заступниками Залужного – генералами Мойсюком та Забродським.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у ході Національного марафону висловив свою думку щодо ротації у керівництві Збройних сил України.

Він зазначив, що дуже поважає Валерія Федоровича Залужного за його працю та досягнення. За його словами, ця новина для нього сумна, але він розуміє, що керівництво змінюється, а це означає, що змінюється команда генералів.

Кім також зазначив, що з п'яти генералів, прізвища яких було згадано у зверненні Зеленського, четверо воювали на півдні та командували бригадами. Він наголосив, що Миколаївщина вдячна саме їм за службу та за те, що регіон не був захоплений російськими окупантами.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації висловив упевненість у тому, що нова команда молодих бойових генералів, які йдуть на зміну, принесе позитивні зміни. Він наголосив, що це його особиста думка.

Хто працюватиме в новій команді керівництва ЗСУ:

Ігор Скибюк – заступник командувача ДШВ та колишній командир 80 десантно-штурмової бригади;

Михайло Драпатий – колишній командувач 58 мотопіхотної бригади та ОУВ "Херсон";

Андрій Гнатов – начальник штабу-заступник командувача військ оперативного командування "Південь";

Павло Паліса – командир 93 механізованої бригади;

Вадим Сухаревський – командир 59 мотопіхотної бригади