У Первомайську різкий стрибок захворюваності на грип та ГРВІ

Коментарi:

Через те, що значно перевищено епідемічний поріг, терміново скликали міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

5 лютого міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Першотравневої міської ради провела позачергове засідання, присвячене аналізу поточної ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ у міській територіальній громаді.

Директор санітарно-епідеміологічної станції Михайло Ковальчук надав дані, що вказують на погіршення ситуації з гострими респіраторними інфекціями у Первомайській громаді. На 5-му тижні 2024 року відзначено значне зростання захворюваності на ГРВІ, з інтенсивним показником 952,24 на 100 тис. населення, що перевищує епідемічний поріг вдвічі.

Вікова категорія «до 17 років» виявилася найуразливішою, і з 433 випадками захворювання, що становить 62% від загальної кількості хворих. У рамках цієї групи дітей найбільша захворюваність зареєстрована серед вікової категорії «5-14 років», де 284 особи (65%) зазнали інфекції.

Зваживши на погіршення ситуації, комісія прийняла такі рішення:

  1. Забезпечити проведення щеплень.
  2. Гарантувати дотримання протиепідемічних та температурних режимів у навчальних закладах.
  3. Забезпечити чіткий облік відсутніх дітей через хворобу у загальноосвітніх установах.
  4. За відсутності більше 30% учнів в окремих класах чи школах надати можливість самостійного вирішення питання про закриття цих класів чи шкіл на карантин.
  5. Запровадити заборону на масові заходи у дитячих навчальних закладах.