Миколаївський далекобійник узяв по 8 тисяч доларів із трьох чернігівців, яких мав вивести до Молдови

Коментарi:

Виїзду чоловіків мобілізаційного віку завадили прикордонники

Прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали водія вантажівки – 44-річний мешканець Миколаївщини намагався незаконно вивезти за кордон трьох чоловіків.

Читайте нас у Telegram : тільки важливі новини

Інцидент стався на контрольній посаді "Маяки", де охоронці кордону оглянули фуру. Водій, намагаючись відвернути увагу, розповідав про свої патріотичні переконання, одягнув піксельний бушлат, застромив у кабіні синьо-жовтий прапорець, намагаючись відвернути увагу від "безквиткових" пасажирів. Але щось його видало. При огляді вантажівки прикордонники виявили трьох чоловіків: двоє з них ховалися у спальному відсіку, а третій причаївся на підлозі.

Виявилось, що громадяни Чернігівської області відгукнулися на оголошення про нелегальний трансфер до Молдови. Їхня подорож почалася в Одесі, де вони зустрілися з водієм вантажівки на автозаправному комплексі.

Вартість подібної "поїздки" оцінювалася у 8 тисяч доларів. Половину суми ухилісти вже сплатили, а частину, що залишилася, збиралися відправити після перетину кордону.

На трьох чоловіків склали протоколи про адміністративне правопорушення, а на водія чекає кримінальна відповідальність. Транспортний засіб було вилучено представниками Національної поліції. Слідчі розслідують інцидент за участю потенційних нелегальних мігрантів та організатора їхнього перевезення.