Сьогодні настав Китайський Новий рік: що не можна робити

Коментарi:

Зелений дерев'яний дракон є твариною-покровителем 2024 року.

Замість Чорного Водяного Кролика, хранителя 2023, приходить Зелений Дерев'яний Дракон. Це одна з найвпливовіших тварин у східній астрології, що символізує владу, успіх, силу та удачу. Дата святкування китайського Нового року постійно зміщується, але завжди припадає на період із 21 січня по 20 лютого. Вона збігається з день молодим чоловіком, зазвичай другим після зимового сонцестояння. Цього року це свято припадає на 10 лютого. Саме в цей день набуває чинності символ 2024 року – Дракон.

Китайський Новий рік настає 10 лютого 2024 року та триватиме до 28 лютого 2025 року. Це період фінансового процвітання та сприятливий час для розширення сім'ї.

Дракон у китайській астрології є шановним символом, що володіє владою, силою та мудрістю. Згідно зі східним гороскопом на 2024 рік, на нас чекають часи змін, зростання та достатку, а також можливі позитивні зміни та нові перспективи, пишуть експерти видання thechinesezodiac.

Тварини-покровитель 2024 року – Зелений Дерев'яний Дракон. Зелений колір символізує життєву енергію і саму суть життя, тоді як дерево є початок, розвиток, потенціал і прогрес.

Китайською мовою це свято зазвичай називають Святом Весни. Святкування традиційно супроводжується масовими гуляннями протягом 16 днів та закінчується Фестивалем ліхтарів. Східний Новий рік є одним із найважливіших свят у Китаї, він поширився і на сусідні культури. А ще його голосно відзначають у країнах, де мешкають багато китайців. Серед них Сінгапур, Бруней, Камбоджа, Індонезія, Малайзія, М'янма, Філіппіни, Таїланд та В'єтнам та інші.

Китайський Новий рік пов'язаний із кількома міфами та звичаями. Новорічний фестиваль традиційно був часом для вшанування божеств та предків. У Китаї регіональні звичаї та традиції святкування Нового року дуже відрізняються.

Зазвичай, напередодні ввечері вся родина збирається за святковим столом. Прийнято, щоби навіть дорослі діти приїжджали до батьків у гості. На трапезу традиційно готують пельмені. Китайці вірять, що поїдаючи їх, вони прощаються зі старим роком і зустрічають новий. Також на столі обов'язково має бути риба – вона символізує багатство.

Що не можна робити на Китайський Новий рік

У перші 3 дні не можна робити прибирання, мити голову, стригти волосся та нігті, оскільки це позбавить удачі. Діти у період не повинні плакати. Вважають, що зі сльозами весь рік минеться. Забороняється просити гроші у борг або брати кредит