Україна готова протриматися без допомоги Заходу ще два місяці

Коментарi:

Україна вистачить ресурсів ще на два місяці війни без західної допомоги. З такою заявою виступив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

За його словами, Україна шукатиме можливості фінансування нової мобілізації за рахунок внутрішніх джерел, оскільки ситуація із зовнішнім фінансуванням є досить складною.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

"Нещодавно Євросоюз прийняв програму в 50 млрд євро терміном на 4 роки. Тобто ми маємо певні фінансові кошти на майбутні 4 роки. Минулого тижня я був у США і став свідком підтримки України. Однак усередині США ще залишаються невирішеними питання, пов'язані з кордоном", – сказав Арахамія.

Він сподівається, що США у найближчі два місяці проголосують за надання допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню.

"Я вірю, що рано чи пізно вони відокремлять наше питання від прикордонного та проголосують за виділення допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню. Або знайдуть компроміс з прикордонного питання і таким чином розподілять фінансові ресурси. Цей процес триватиме протягом наступних двох місяців. У нас вистачить ресурсів на два місяці, тому ми почуваємося у безпеці", – заявив Давид Арахамія в інтерв'ю азербайджанському ресурсу Report.

Говорячи про фінансування нових хвиль мобілізації, він дав зрозуміти, що частина коштів звільниться, оскільки зменшаться витрати на демобілізованих.

"Частину військовослужбовців буде звільнено. Будуть додаткові витрати, пов'язані з оснащенням та навчанням осіб, які беруть участь у мобілізації. У нас є союзники у цьому питанні", – сказав Арахамія, додавши, що частину витрат на навчання візьмуть на себе західні країни.

За словами голови фракції, напередодні літнього контрнаступу ЗСУ мали понад 200 тисяч кваліфікованих військових.

При цьому зараз, нагадаємо, українські командири кажуть, що у них не вистачає солдатів і що треба посилювати мобілізацію.