Українські дрони вже літають над «Донбас-Ареною». Відео

Коментарi:

Оператори FPV-дронів показали легендарну "Донбас-Арену" у Донецьку в об'єктиві дрону.

Відео з висоти пташиного (дронового) польоту футбольної арени донецького «Шахтаря» опублікував журналіст Денис Казанський.

Але не став повідомляти, куди цілили бійці сил оборони України. Проте, можна зробити висновок, що російські системи РЕБ і ППО не дуже надійно охороняють тимчасово окупований Донецьк.

Нагадаємо, "Донбас Арена" – перший стадіон у Східній Європі, спроектований відповідно до стандартів 4 категорії УЄФА. Колись на ньому грав домашні матчі донецький «Шахтар».

Стадіон знаходиться у центрі Донецька, у міському парку культури та відпочинку. Його відкрили 29 серпня 2009 року. Але з 2014 року матчі на стадіоні не проводяться – арена була розбомблена російськими снарядами ще на початку російської агресії 9 років тому.

"У минулому це один із найкращих стадіонів Європи. Тепер – занедбані, зарослі бур'янами задвірки. Раніше в парку навколо стадіону було повно людей. Тепер немає нікого. Бур'яни нікого не приваблюють. Прийшов "російський світ" і перетворив місто на звалище", – пише журналіст Денис Казанський у Telegram.

Стадіон Шахтаря "Донбас Арена" може вмістити 52 667 глядачів. Його будівництво коштувало 400 млн. доларів.