Польські перевізники блокують два КПП, у черзі 1000 фур, – українські прикордонники

Коментарi:

Вранці 12 лютого польські перевізники блокують два пункти пропуску на польсько-українському кордоні, у чергах перебуває понад тисяча фур.

"Учасники цієї блокади перешкоджають руху вантажних транспортних засобів на напрямках пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська". Раніше було розблоковано напрям пункту пропуску "Шегині", який також блокувався. Наразі рух відбувається, але не виключено, що такі дії можуть знову відновитись", – повідомив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, у черзі на території Польщі у бік України на двох заблокованих напрямках перебувають 1050 вантажівок, 400 з яких – навпроти "Рави-Руської" та 650 – навпроти пункту пропуску "Ягодин".

"Крім того, є черга десь із 1 тисячі вантажних транспортних засобів у напрямку пункту пропуску "Краківець". Цей напрямок не блокувався і не блокується, але черга виникла через те, що інші напрями блокуються, і водії, і перевізники шукають альтернативні напрямки, щоб перетнути кордон", – додав спікер ДПСУ.

У напрямку пункту пропуску "Шегині" на сьогоднішній ранок у чергах стоїть 200 фур, які також очікують на черги, щоб перетнути кордон у бік України.

"Але у напрямі "Шегині" та "Краківця" активність та інтенсивність руху для вантажівок відповідно до пропускної спроможності забезпечується. Також на тих напрямках, де блокується рух транспортних засобів, є можливість перетину кордону і легковиками, і автобусами. Рух для цієї категорії транспорту протестувальниками не блокується", – заявив Демченко.