Російські дрони почали збивати лазерними системами "Вампір": прем'єра на Одещині (відео)

Коментарi:

Збройні сили України почали використовувати для протиповітряної оборони ракетні установки Vampire (Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment).

Про це 12 лютого пише Defense Express.

Автори видання дійшли такого висновку після перегляду відео відображення атаки дронів, опублікованого 11 лютого прес-службою ВМС України.

«Ми можемо побачити щось незвичайне, а саме – що спочатку наші зенітники беруть ворожий Shahed на приціл, використовуючи невідому оптико-електронну станцію; після цього до російського дрон-камікадзе потрапляє реактивний снаряд, після чого Shahed зривається в піку і падає», – йдеться у статті.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

На основі цих кадрів аналітики OSINTtechnical припустили, що в публічний доступ вперше потрапили кадри бойової роботи VAMPIRE з використанням реактивних снарядів APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System). Про постачання таких систем до ЗСУ стало відомо на початку року.

"Схоже, що це перші опубліковані бортові кадри, на яких американський ЗРК VAMPIRE, який перебуває на озброєнні України, збиває російський Shahed ракетою APKWS з лазерним наведенням", – констатували аналітики 11 лютого в Х.І.