Неіснуючий "удар" по Селидовому: Тарнавський виступив з офіційною заявою

Коментарi:

Заяви кремлівської пропаганди про російський удар по ЗСУ у Селидовому не відповідає дійсності.

Вдень 13 лютого кремлівська пропаганда почала розганяти чутки про те, що армія РФ нібито вбила близько 1,5 тис. військових України одним ударом по Селидовому.

Інформація не відповідає дійсності, запевнив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський. Відповідна заява була опублікована на його офіційному каналі в Telegram.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Фейк про Селидове кремлівська пропаганда спочатку розганяла через свої ресурси, замасковані під акаунти українських військових та підрозділів. Звичайно, жодних доказів опубліковано не було.

Потім новина покотилася акаунтом деяких українських «поінформованих лідерів» громадської думки.

Незабаром до розгону фейку підключилися впливові пропагандисти РФ, зокрема Маргарита Симоньян, яка почала писати, що новий Головком ЗСУ Олександр Сирський нібито наказав мовчати про "удар".

Зазначимо, що потрібного ефекту фейк не приніс, оскільки кремлівські пропагандисти, як завжди, перестаралися і створили дуже недостовірну версію.

У те, що тисячі військових могли бути зібрані поруч із лінією фронту на "тренування", українська громадськість не повірила.

Тарнавський невдовзі підтвердив, що інформація про удар по Селидовому – це кремлівська дезінформація.

"Це російська ІПСО (інформаційно-психологічна операція – ред.). Так противник намагається відвернути увагу від своїх щоденних втрат на Таврійському напрямі", – повідомив Тарнавський.

За його даними, лише за минулий тиждень на цій ділянці фронту у росіян майже 3 тисячі "двохсот". За даними генерала, вранці 13 лютого росіяни справді завдали удару Покровському району, до якого належить і Селидове. Але били росіяни не містом, а селом Цукурино. Мирний населений пункт опинився під ударом російської установки "Ураган", через що пошкодження отримали два багатоквартирні 2-поверхові будинки. На щастя, обійшлося без загиблих та поранених.