Пляшки, сукні та шини. Що викидають миколаївці у каналізацію (фото)

Коментарi:

Миколаївські комунальники назвали найнезвичайніші предмети, які вони знайшли у каналізації останнім часом. У списку скляні пляшки, жіноча сукня та навіть автомобільні шини.

Незважаючи на стереотипну думку про всепоглинаючу силу каналізації, система таки дає збої, якщо пхати в унітаз все, що туди пролазить.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

"Миколаївводоканал" відповідає за те, щоб каналізаційні мережі як судини великого живого організму функціонували рівномірно, ритмічно, без стресів.

Фахівці з водовідведення обурюються, що деякі споживачі послуг навіть відром для сміття не користуються – всі кидають в унітаз. Як повідомляють працівники «Водоканалу», з труб доводиться витягувати згнілі овочі, ганчірки для підлоги, будівельне сміття та інший мотлох. Нещодавно ось жіноча сукня попалася. І вже зовсім кричущий випадок – автомобільні шини! Але такі великі предмети в самі колектори (зовнішні мережі) можуть потрапити лише через каналізаційні люки. Їх відкривають, засинають-викидають своє сміття, і закривають назад.

«Ми знаємо, що чисто там, де не смітять. А добре каналізується там, де є усвідомлена поведінка городян та індивідуальна відповідальність», – наголошують представники «Миколаївводоканалу».