Футболісту знаменитого миколаївського «Суднобудівника», а нині дитячому тренеру Ігору Мілюкіну потрібно допомогти

Івашко Олена
Коментарi:

Миколаївський футболіст Ігор Мілюкін міг би і сьогодні вийти на поле.

Як мінімум, у складі команди ветеранів. Втім, залишився на лаві запасних. Він ще «в спорті», бо тренує молодих футболістів, готовий ділитися своїм досвідом. Але...

Дозволю собі історію про Ігоря, бо він – трохи історія країни, трохи історія дружніх родин. Хлопець, народжений у 1967-му у Глухові, що на Сумщині, у футбол прийшов завдяки старшому брату. І гарно пішов. Збірна Сумської області, інтернат олімпійського резерву в Києві, де в команді Ігоря були такі хлопці, як Зубчук, Ковтун, Лактіонов, Постовой, Шматоваленко, Ніколозашвіли, Цимбалар.

Під час футбольного дорослішання Ігор у складі юнацьких команд досяг чималих успіхів. У 1984 році його запросили до миколаївської команди «Суднобудівник». Перспективного гравця підмітив Станіслав Байда, який порекомендував Ігоря Євгену Кучеревському.

Навіть я пам’ятаю, що то були за роки! Початок 90-х. Хлопці-миколаївські футболісти – мрія кожної дівчини! Бо вони – герої, що збирають стадіони. Моя подруга дитинства Оксана вийшла заміж за такого героя, за Ігоря Мілюкіна. Щиро раділа цій парі. Вони стали частиною нашої родини, бо жили на відстані одного сходу одного підїзду.

Вперше не зраділа, коли футболісту-красеню-сусіду довелося підійматися на милицях. Спортивна травма. Тоді він був що називається «молодим і красивим». Зараз проблеми тодішньої спортивної травми загострилися. У 2018-му – операція на серці (шунтування, два стенди); у 2022 взагалі міг би опинитися в інвалідному візку, бо відказав колінний суглоб. Ендопротезування мало негативні наслідки. Зараз негайно потрібно замінювати тимчасовий суглоб. Бо Ігорю дуже болить.

Болить мені, нашій родині, друзям Ігоря. На жаль, він, хоч і боєць, але не в силах впоратися із дороговартісною операцією. В наших силах – йому допомогти.
Так, ми сьогодні всі і все, що можна, вкладаємо на підтримку ЗСУ. Це – першочергове завдання, безумовно. Я ж пропоную підтримати людину, яка виховує наших майбутніх захисників, наших спортсменів, нашу гордість!
Прошу, за можливості, підтримати нашого спортсмена. На жаль, грошей потрібно чимало. Звісно, звітність від родини буде прозорою.
Ігор просто не спить взагалі від нестерпного болю. Болить...

Номер картки дружини, моєї подруги дитинства Оксани 4149 4990 8021 8058 Мілюкіна Оксана Михайлівна.

Олена Івашко, журналістка