Посвідчення водія на пластику, або електронний варіант. Вибираємо

Коментарi:

Цифрова держава і зручний державний сервіс — це те, що українці будують навіть під час війни.

Українці вже звикли до цифрових документів. Прийшов час кожному визначитися. Консерватор чи новатор. Не важливо, хто ви. Важливо, що сервісні центри МВС задовольнять бажання усіх при отриманні посвідчення водія. З травня минулого року є вибір, який водійський документ обрати: звичайний пластиковий чи все ж електронне посвідчення.

Е-посвідчення водія без використання фізичних бланків має свої серії та номери. Якщо водій виявить бажання отримати все ж пластиковий документ, то це не буде у форматі — завітав до сервісного центру МВС і роздрукував. Це буде повноцінне отримання послуги обміну водійських, з фотографуванням, з оплатою за бланки та адміністративні послуги. Обмін Е-посвідчень на фізичні відбуватиметься і офлайн у сервісному центрі МВС, а також і при замовленні онлайн через застосунок Дія чи Електронний кабінет водія.

Зауважимо, що Е-посвідчення є виключно цифровим, й дійсне лише на території України. Поки міжнародне законодавство у сфері дорожнього руху, не регулює використання цифрових документів. Поки що.
Сервісні центри МВС Миколаївщини