На Авдіївському напрямку відбито 14 ворожих атак біля Ласточкиного, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація на вечры 17 лютого щодо російського вторгнення.

Триває 724 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Сьогодні відбулось 63 бойових зіткнення. Ворог завдав 4 ракетних та 61 авіаційний удари, здійснив 79 обстрілів з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 7 атак поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Ямполівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 7 атак в районах Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.
На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак біля Ласточкиного. На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки. Тут загарбники, за підтримки авіації, 21 раз намагалися прорвати оборону наших військ. На Новопавлівському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки південніше Пречистівки та західніше Старомайорського, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 4 атаки західніше Вербового та Роботиного.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Сьогодні здійснено дві спроби штурму позицій наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Берислав, Антонівка, Софіївка, а також Очаків Миколаївської області. Також противник обстріляв з реактивних систем залпового вогню місто Херсон.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу та 3 ЗРК, знищено два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та винищувач Су-35. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по пункту управління, 4 артилерійських засобах, 4 складах боєприпасів, станції радіоелектронної боротьби.