Зеленський розповів у Мюнхені про причини відходу з Авдіївки

Коментарi:

Україна може перемогти у війні, але її дії обмежують дальністю та достатністю озброєння.

Ситуація в Авдіївці це підтверджує. У той же час вихід із міста був логічним і професійним рішенням заради військових. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції. «На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальньої поразки, дозволяє путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій», – заявив президент.
Зеленський зазначив, що ослаблення демократії лише підриває загальну здатність, коли єдина перевага Росії полягає лише в знеціненні людських життів та постійних м'ясних штурмах.

Володимир Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки. "Абсолютно логічне, справедливе та професійне рішення зберегти наших людей. Для нас це найголовніше завдання. Ми бережемо наших людей, наших воїнів – тому що це і є захист. Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати світ на нашій території, але насамперед військовий захищає людей. Тому, щоб не потрапити в оточення, було ухвалено рішення відійти на інші рубежі", – заявив Президент. Він зазначив, що вихід з Авдіївки не означає те, що Росія щось захопила. За два роки війни країна-терорист лише руйнувала маленькі селища, містечка та життя українців. За словами президента, ворог з жовтня 2023 року атакував Авдіївку всією зброєю та всією потужністю, внаслідок чого загинули тисячі окупантів.

"Виснаження їхньої армії, я вважаю, що це завдання наші військові постійно виконують. Далі буде відновлення, чекатимемо зброю, якої не вистачає. Немає далекобійної зброї. У Росії є, а у нас її мало. Розраховуємо на підтримку партнерів", – додав. президент. "Я не можу вам назвати наші втрати. Але в Авдіївці, я можу вам сказати, що було 1 до 7. На одного українця припадає семеро росіян", – заявив президент.
Російська армія розпочала наступ на Авдіївку на початку жовтня. Учора, 16 лютого, командувач ОСГВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. Ще пізніше головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що наші воїни вийшли з міста, щоб уникнути оточення ворогом.