Член Вищої ради правосуддя взяв одноденну відпустку та отримав 300 тисяч гривень на оздоровлення

Коментарi:

Член Вищої ради правосуддя (ВСП) Роман Маселко отримав майже 300 тисяч гривень на оздоровлення, взявши одноденну відпустку.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Про це пише видання Закон і бізнес із посиланням на офіційну відповідь із канцелярії ВСП.

З документа випливає, що за другу половину січня 2024 року Роману Маселку нарахували майже 452 тисячі гривень зарплати, де більше половини – 295 тисяч – склала допомогу на оздоровлення.

При цьому вказано, що у відпустці Маселко пробув у січні рівно один день.

Адвокат Автомайдану Романа Маселка було обрано до Вищої ради правосуддя у серпні 2022 року. За нього активно агітували люди та організації із грантових кіл, пов'язані із західними структурами.

Випадок із сумнівними гігантськими виплатами на оздоровлення не поодинокий. Нагадаємо, влітку 2023 року журналісти "Схем" дізналися, що член Центрвиборчкому від Блоку Порошенка Юрій Буглак півтора роки живе в Майамі, але отримує з українського бюджету виплати на "вирішення побутових питань" та "оздоровлення". При цьому разом із сім'єю Буглак мешкає в елітному комплексі The Wave на узбережжі Атлантичного океану в Голлівуді, штат Флорида (США). За ці півтора роки Буглак отримав із держбюджету 1,5 млн гривень зарплати та допомоги.