На березі Південного Бугу на Миколаївщині впіймали двох браконьєрів

Коментарi:

17 лютого неподалік села Новопетрівське Костянтинівської громади дільничні інспектори на березі Південного Бугу перестріли двох браконьєрів. Вони саме змотували сітки із уловом.

У рибалок вилучили заборонені риболовні знаряддя, а також човен, 64 тарані, 17 плоскирок, 12 карасів, вісім окунів, шість щук та судак. За підрахунками екологів, рибалки спричинили збитків державі на суму 190 тисяч гривень.

Відносно браконьєрів відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

У поліції Миколаївщини нагадують, що риболовля у осінньо-зимовий період дозволяється винятково поза межами зимувальних ям та лише зимовими вудками. Загальна кількість гачків не повинна бути більше семи.

Закон забороняє використання одинарних з'єднаних між собою подвійних і потрійних гачків без мормишки, природної або штучної приманки та риболовлі за допомогою багренії.

Також рибалкам слід пам'ятати про засоби для вимірювання маси та довжини риби. Наприклад, добова норма вилову становить 3 кг плюс одна особина, розмір якої перевищує мінімальний дозволений для вилову.