Сьогодні на фронті вже відбулося 70 бойових зіткнень, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 19 лютого. Триває 726 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні відбулося 70 бойових зіткнень. Ворог завдав 4 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 72 обстріли з РСЗВ. На Куп’янському напрямку ворог здійснив три безуспішні спроби наступу в районі Синьківки. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито чотирим атаки біля Тернів Донецької області та Білогорівки Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївкт, Андріївки, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 9 атак ворога в районах Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського. На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки, де відбили 19 атак. На Новопавлівському напрямку ворог намагався проводити наступ в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 10 атак в районі Малинівки та Роботиного. На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Здійснено п’ять спроб штурму позицій наших військ.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, пункту управління та 10 зенітно-ракетних засобах противника. Знищено два літаки ворога: винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по пункту управління, 4 складах боєприпасів та 5 артилерійських засобах.