В Іспанії вбито російського льотчика Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8

Коментарi:

Російського льотчика Максима Кузьмінова, який посадив російський військовий вертоліт Мі-8 на одній з авіабаз в Україні, знайдено мертвим в Іспанії.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Першим про це повідомив іспанський телеграм-канал Eureka news, пославшись на джерела у Громадянській гвардії Іспанії. Увагу на пост звернув ТАРС. Після того, як про це написали російські ЗМІ, Eureka news видалив публікації про Кузьмінова.

Інформацію про те, що Максим Кузьмінов мертвий виданню «РБК-Україна» підтвердив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов. "Можемо підтвердити факт смерті", – сказав Юсов, не уточнюючи, що стало причиною смерті пілота.

Джерело «Української правди» у розвідці повідомило, що Кузьмінов переїхав до Іспанії замість того, щоб залишатися в Україні. "З того, що знаємо: запросив свою колишню до себе і знайшли застреленим", – сказало джерело видання.

Іспанське видання Informacion.es повідомляло, що 13 лютого у місті Ла-Вільяхойоса в Аліканті в гаражі знайшли тіло 33-річного українця з вогнепальними пораненнями. За версією слідства, українець намагався втекти від злочинців, коли за ним почали стріляти. Автомобіль гаданих кілерів знайшли повністю згорілим у місті Ель-Кампельо.

Як писав проект Eureka News, загиблий нібито Максим Кузьмінов, але вік цієї людини та російського льотчика не збігаються – Кузьмінову 28 років.

Льотчик Максим Кузьмінов у серпні 2023 року перегнав російський гелікоптер Мі-8 в Україну, повідомляло Головне управління розвідки Міноборони України. Кузьмінов заявив у ролику ГУР, що сам зв'язався з владою України, бо не хотів брати участь у війні. Пізніше Кузьмінов розповів, що просив інших членів екіпажу здатися, але ті «почали трошки агресивно поводитися» і були вбиті. При перетині кордону, казав льотчик, вертольотом вели вогонь, імовірно з російської сторони.

У жовтні 2023 року в ефірі телеканалу «Росія 1» вийшов сюжет, в якому представники спецназу Головного розвідуправління Міноборони Росії заявили, що знайдуть Кузьмінова, «покарають по всій строгості закону» і він «до суду не доживе».