Командиру російської козацької бригади, який катував мешканців Кінбурну, оголошено про підозру

Коментарi:

Командиру артилерійського взводу козацької бригади «Дон» заочно оголошено про підозру про віддачу наказів, які порушували закони та звичаї війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

За даними слідства, яке веде СБУ у Миколаївській області, підозрюваний під час окупації Кінбурнського півострова наказував підлеглим затримувати місцевих мешканців, яких надалі вивозили на окуповану територію Херсонщини та катували.

Так, 23 серпня 2022 року підозрюваний разом з іншими невстановленими окупантами приїхали до будинку мешканця села Василівка. Солдати увійшли до будинку, мотузками та ганчірками замотали голову чоловіка, зв'язали руки і занурили в КамАЗ. Далі його вивезли на окуповану частину Херсонської області та катували 7 днів.

Згодом чоловіка вивезли до Херсона, і викинули роздягненим, без документів та одягу.

А на початку вересня 2022 року підозрюваний приїхав до будинку місцевої мешканки. Він наказав підлеглим закувати жінку у наручники, їй замотали голову рушником і повезли до одного з будинків у селі Покровка. Там її всю ніч прикували до стільця, а вранці завантажили в багажник легковика і вивезли на Херсонщину. Її сім днів тримали без їжі та води у неналежних умовах та постійно загрожували. Через деякий час її знову занурили в автомобіль та викинули біля села Покровка.