У кошторис сільського водогону на Миколаївщині включили труби до 2,5 раза дорожче ринку

Коментарi:

Регіональний офіс водних ресурсів у Миколаївській області Держводагентства 8 грудня за результатами тендеру замовив ТОВ «Гранд-Строй-Альянс» реконструкцію водогону вартістю 7,39 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Як пишуть Наші Гроші, у грудні мали реконструювати частину водогону від смт. Казанка до с. Володимирівка: відгалуження до с. Миколаївка Казанківського групового водопроводу. Згодом частину демонтажних робіт і фінансування в обсязі 1,14 млн грн перенесли на жовтень 2024 року.

У підсумковій відомості ресурсів найбільша сума 3,18 млн грн іде на поліетиленову трубу для холодної води ПЕ 100 SDR 17 225х13,4 мм по 2 038 грн/м (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Виробник «Трубполімергруп» пропонує їх по 795 грн/м, що на 61% дешевше. Крім того, сайт «All Electro» продає такі труби виробництва «Ельпласт» по 983 грн/м, тобто на 52% дешевше. А компанія «Євротрубпласт» продає її по 1 255 грн/м, що на 38% дешевше.

Якби трубу врахували по найвищій ринковій ціні 1 255 грн/м, то могли б витратити 1,96 млн грн. Таким чином, переплата може складати 1,22 млн грн. Цих коштів вистачило б на десять безпілотників DJI Mavic 3 Fly More Combo, середня ціна яких торік становила 121 тис грн.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Днями Держаудитслужба почала перевіряти тендер на підставі ознак порушень закону.

Регіональний офіс водних ресурсів у Миколаївській області очолює Наталія Жадан.

Дніпровський «Гранд-Строй-Альянс» належить колишньому депутату Синельниківської міськради від партії «УКРОП» Василю Квачу, а керує фірмою Сергій Івченко. У 2016–2017 роках Квач очолював сектор майнових та земельних ресурсів СП «Дніпровська дирекція залізничних перевезень» Придніпровської залізниці, а при балотуванні в 2015 році був юрисконсультом у тому ж підрозділі. З 2017 року компанія натендерила 178,90 млн грн.

Разом із «Гранд-Строй-Альянс» по вул. Шевченка, буд. 10-Б, оф. 2 зареєстроване ТОВ «МВМ Груп Дніпро» Анатолія Муштея, Олександра Пасечника і Олександра Шойхета.

У 2018 році «Гранд-Строй-Альянс» фігурував у кримінальній справі проти Департаменту капітального будівництва Дніпропетровської ОДА щодо реконструкції ТОВ «Майстер-Буд» Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні в переліку фірм з ознаками фіктивності, через які нібито була виведена частина коштів. У 2023 році апеляція скасувала закриття кримінального провадження і призначила новий розгляд в суді першої інстанції.