ЗСУ назвали "фейком" інформацію, що при виході з Авдіївки в полон потрапили до 1000 військових

Коментарi:

Збройні сили України назвали "фейком" інформацію The New York Times, що під час виходу ЗСУ з Авдіївки в полон потрапили до 1000 військових.

Про це заявив речник угруповання "Таврія" Дмитро Ліховий в ефірі телемарафону.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

"Нас неприємно здивувала, м'яко кажучи, ця публікація, тому що ми давали свій коментар з цього приводу, який був обґрунтований, і здавалося, що все логічно має стати на свої місця. Але, на жаль, не знаю – чи свідомо автори The New York Times поширили російський пропагандистський наратив без жодних обґрунтувань. Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно не спроможні, тому що немає таких людей і це не фактаж", – сказав Ліховий.

Хоча й підтвердив, що "деяка кількість військовослужбовців" не вийшла на зв'язок після виведення військ, але це не сотні людей.

Зазначимо, що росіяни останніми днями опублікували кілька відео, як заявляється, із полоненими українцями з Авдіївки. На них видно десятки полонених. Але не сотні та не тисячі.

До речі, схожа ситуація була під час відступу російських військ із правого берега на Херсонщині. Після нього було багато чуток та інформації про багато тисяч росіян, які нібито не встигли піти і залишилися на правому березі. Але, за винятком поодиноких випадків, жодних полонених відтоді не було представлено.