На Лівобережжі відбито два штурми, – вечірнє зведення Генштабу

Коментарi:

Інформація на вечір 22 лютого.

Триває 729 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Сьогодні відбулось 84 бойових зіткнення. Ворог завдав 50 авіаційних ударів та здійснив 80 обстрілів із РСЗВ.
На Куп’янському напрямку ворог здійснив 4 спроби наступу в районі Синьківки. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, намагався прорвати оборону наших військ. На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 8 атак в районах населених пунктів Андріївка, Богданівка Іванівське, Кліщіївка та Торецьк, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 7 атак в районах населених пунктів Орлівка, Сєверне, Первомайське та Невельське. На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Новомихайлівки та Побєди, де ворог, за підтримки авіації, 31 раз намагався прорвати оборону наших військ. На Новопавлівському відбито дві атаки біля Золотої Ниви.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито 4 атак противника західніше Вербового та в районі Роботиного. На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Здійснено дві спроби штурму позицій наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад п’ять населених пунктів, у тому числі Очаків.
Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та три ЗРК. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, логістичному хабу, двох засобах ППО та наземній станції управління БпЛА.