Миколаївська обласна влада та уряд федеральної землі Нижня Саксонія мають намір налагодити співпрацю

Коментарi:

Заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Микола Марінов та керівник Миколаївського офісу UST Дмитро Тарасенко повернулися з Німеччини.


Там вони зустрічалися із прем'єр-міністром федеральної землі Нижня Саксонія Штефаном Вайлем, чиновниками, бізнесменами. Підсумком візиту стало підписання заяви про наміри партнерської співпраці Миколаївської обласної військової адміністрації та уряду землі Нижня Саксонія.
Сторони заявили про свою готовність сприяти розширенню співробітництва у багатьох сферах, зокрема у підтримці України на шляху до Європейського Союзу та у процесі її відновлення.
У документі йдеться про гуманітарну допомогу, обмін досвідом розвитку міст, інфраструктуру та логістику, інтеграцію з Євросоюзом, економічне співробітництво, співробітництво університетів та науково-дослідних установ, студентські обміни та шкільні партнерства, культурний та цивільний обмін, захист культурних цінностей, стійке сільське господарство та управління водними ресурсами, захист довкілля, відновлювані джерела енергії, сферу охорони здоров'я.
«Ми відкрили нові обрії співпраці з Німеччиною, які обіцяють позитивні зміни для Миколаївської області. Воно стане взаємовигідним та відкриє початок довгострокових партнерських відносин», – цитує Миколу Марінова прес-служба Миколаївської обласної військової адміністрації.
Нагадаємо, федеральна земля Нижня Саксонія – друга за величиною у Німеччині з адміністративним центром Ганновером.