Миколаївський мер Сєнкевич розповів про поїздку до Німеччини та запевнив, що оплатив її власним коштом

Коментарi:

Вдруге у Німеччині провели "Кафе Київ" – масштабний захід на підтримку України. Як повідомляють організатори, це «спілкування та дискусії, виставки та покази фільмів». До Берліна на "Кафе Київ" також приїхала делегація з Миколаєва на чолі з мером Олександром Сєнкевичем.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Після публікацій у пресі, він вважав за потрібне пояснити мету поїздки. Причому намічені плани – дуже амбітні та дорогі. Наприклад, створення у Миколаєві інноваційного центру Mykolaiv Water Hub.

Сєнкевич повідомив, що ідея його створення належить Ганні Монтавон, яка родом із Миколаєва, а зараз проживає в Німеччині та об'єднує різні організації цієї країни для допомоги нашому місту.

Передбачається, що Mykolaiv Water Hub стане центром для наукових досліджень, технічних розробок та впровадження передових технологій у галузі водопостачання, енергетики та агропродовольчих технологій.

Мер наголосив, що центр об'єднуватиме фахівців з України, Німеччини та всього світу, а також включатиме сучасну лабораторію, доступну для використання миколаївськими університетами та навчальними закладами південного регіону.

"Разом з усім цим сьогодні до нашого міста приходять нові технології, є речі, які ми вже побудували або встановили, але не говоримо про це з міркувань безпеки. І досвід Миколаєва може стати прикладом для інших громад. Вирішуючи проблему водопостачання, ми точно станемо своєрідним центром впровадження нових технологій у цій галузі», – зазначив Олександр Сєнкевич.

Також градоначальник запевнив, що на всі витрати, пов'язані з поїздкою, з міського бюджету не витрачено жодної копійки.

«Поїздка і всі пов'язані з нею витрати покриті стороною, що приймає, або моїми особистими засобами. Власне, як і всі мої закордонні поїздки за весь час мого перебування на посаді. Тож з бюджету міста Миколаєва на це не було витрачено жодної копійки», – наголосив мер.

Про те, за чий рахунок поїхав до Німеччини, наприклад директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко, міський голова не повідомив. Також немає офіційної інформації щодо складу миколаївської делегації.