ЗСУ завдали другого удару по скупченню російських військових за два дні. Загинули щонайменше 60 окупантів

Коментарi:

Збройні сили України завдали ракетного удару по накопиченню російських військ у Херсонській області за допомогою реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Читайте нас у Telegram : тільки важливі новини

За даними OSINT-проекту Deep State, удар 21 лютого припав по полігону поряд із селом Подо-Калинівка. Воно розташоване за 27 км по прямій від Кринок — місця запеклих боїв на лівому березі Дніпра в останні місяці. Ця територія національного парку "Олешківські Піски".

На вказаному полігоні відбувалися спільні заняття трьох підрозділів армії Росії. Туди із перевіркою збиралися приїхати керівники російського угрупування військ «Дніпро», стверджує з посиланням на свої джерела українське видання «Дзеркало тижня». За його даними, загинули щонайменше 60 російських військових. Незалежне підтвердження цієї інформації немає. Міноборони РФ атаку не коментувало.

За день до цього, 20 лютого ЗСУ вдарили по полігону російської армії біля села Трудівське під Волновахою у самопроголошеній ДНР. У момент удару на полігоні знаходилися три роти солдатів, які чекали на приїзд генерала, писала «Російська служба Бі-бі-сі». За даними телеграм-каналу «Тринадцятий», військових збудували через приїзд командира 29-ї армії генерал-майора Олега Мойсеєва.

Усього загинули 68 російських військових, уточнили пізніше «Важливі історії». Як пише видання, вони були приписані до військової частини 06705 у Забайкаллі та служили у 36-й мотострілецькій бригаді. За словами одного з військовослужбовців, удар ЗСУ був такої сили, що «розлетілося все».

Телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ» показав тіла загиблих та відеозапис, зроблений одним із військовослужбовців одразу після удару. На ній він у жорсткій формі критикує командування за шикування в «чистому полі». «Побудували в чистому полі, е. командири. Всю роту р........і 4-ту, там і 6-ту була», — каже військовий. Міноборони РФ офіційно не коментувало ситуацію.