Над Миколаєвом побачили незвичайне явище, яке називають "знаком Бога" (фото)

Коментарi:

Сьогодні вночі над Миколаєвом було рідкісне явище – місячне гало, яке ще називають "знаком Бога" і вважається, що воно несе певну ознаку.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Чому виникає явище?

Місячне гало – це разюче і часто красиве коло світла навколо Місяця.

Це відбувається внаслідок заломлення та відображення світла через частинки льоду, що знаходяться у хмарах на великій висоті. Кристали льоду діють як призма, що дозволяє нам побачити біле кільце.

Миколаївський обласний центр з гідрометеорології повідомляє, що спостереження за гало може бути місцевою ознакою погоди. Поява гало говорить про наближення теплого фронту та погіршення погодних умов – зниження та ущільнення хмар та випадання опадів: дощу, снігу чи мокрого снігу, залежно від пори року.

Що означає гало за народними прикметами

Подейкують, що ореол навколо Місяця – це "знак від Бога, що скоро прийде Його слава, і Зло на Землі буде покарано". Особливо поганим знаком гало вважалося завойовників.

Якщо поринути у вивчення цього унікального явища, то основним його посиланням є благодать Божа на місце, в якому його видно.

Гало з'явилося вдруге за місяць

Цікаво, що 17 січня мешканці Миколаєва спостерігали одну з рідкісних сонячних ілюзій – паргелій. Також це природне явище називають протисонцем або хибним сонцем, тому що в результаті ілюзії складається враження, що в небі сяють одночасно два сонця.

Паргелій вважається різновидом гало, яке є кільцем світла, що утворюється навколо сяючого джерела (Сонце або Місяць). Гало може приймати різні форми, включаючи стовп, хрест або дугу. Розташування кристалів льоду визначає, яку форму набуде гало. Якщо кристали набувають орієнтації (певний порядок побудови), тобто вибудовуються вертикально, вони спрацьовують як призма і утворюється паргелій.