Прем'єр України прибув на кордон для переговорів із польською владою, але ті не приїхали

Коментарi:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув на кордон для зустрічі з польською владою, але ті не приїхали.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Про це прем'єр повідомив у своєму телеграм-каналі.

"Місяць тому у Києві прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск говорив про те, що Польща є найнадійнішим, найважливішим союзником України у цій смертельній сутичці зі злом. Місяць тому ми погоджувалися з тим, що блокування кордону шкодить нашим країнам і що важливо не допустити подібних інцидентів. Минув місяць, і ми знову повернулися до цієї точки. Тільки зараз ми бачимо відверті провокації", – заявив Шмигаль.

"Президент України запропонував керівництву Польщі майданчик, щоб домовитися та знайти компроміс. Тут, на кордоні. Як рівні партнери та союзники. І уряд України сьогодні тут... Але, на жаль, така зустріч із польськими чиновниками сьогодні не відбулася", – додав він.

Прем'єр повідомив, що разом із ним на кордон прибули віце-прем'єри Ольга Стефанишина та Олександр Кубраков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр АПК Микола Сольський, заступник міністра закордонних справ Євген Перебійніс, заступник міністра економіки Тарас Качка, заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, керівник митниці Сергій Звягінцев.