Російських військових звинуватили у сексуальному насильстві над дітьми в Україні

Коментарi:

Щонайменше 13 випадків сексуального насильства над дітьми з боку російських військових виявлено в Україні з початку війни.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

У дослідженні «Дати дітям можливість про це говорити» німецькою гуманітарною та правозахисною організацією Kindernothilfe повідомляється, що 13 випадків уже задокументовано та розслідується, наймолодшою жертвою стала чотирирічна дитина.

Йдеться про випадок насильства, який стався у березні 2022 року у Броварах, що на Київщині. Тоді п'яні російські військовослужбовці увірвалися до будинку, де проживала молода сім'я, побили чоловіка, а потім піддали сексуальному насильству його дружину та чотирирічну доньку. На даний момент обидва обвинувачені, швидше за все, загинули, зазначав Reuters.

За даними правозахисників, російська армія використовує сексуальне насильство над дітьми як тактику «агресивної війни», а кількість реальних випадків насильства набагато вища, більшість жертв та їхніх батьків приховують подібні події через страх.

«Глибоко огидно і нетерпимо, що невинні діти використовуються як інструменти на війні. Використання такої варварської тактики є ганьбою для людства. Винні мають бути притягнуті до відповідальності», – заявив генеральний директор Kindernothilfe Карстен Монтаг. За його словами, така тактика використовується для того, щоб підкорити і залякати населення.

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомляла у квітні 2022 року, що у Бучі Київської області російські військові тримали у підвалі близько 25 дівчат та жінок віком 14–24 роки і регулярно ґвалтували їх — дев'ять із них завагітніли. В ООН вимагали розслідувати повідомлення про зґвалтування в Україні.