Україна знищила російський А-50 у районі Азовського моря (відео)

Коментарi:

Спільна операція ГУР та Повітряних сил

У рамках спільної операції Головного управління розвідки та Повітряних сил було знищено російський літак А-50. Про це повідомило джерело LIGA.net у силах безпеки та оборони.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Протягом останньої години російські ресурси повідомляли про знищення А-50 у районі Азовського моря. Тоді стали з'являтися відео, як стверджується з місця подій.

Інших подробиць щодо знищення літака поки що немає.

Перше відео, як стверджується, із місця події. На ньому росіяни за кадром обговорюють, як літак випускає теплові пастки, а згодом до нього потрапляє ракета. На кадрах видно кілька яскравих точок у небі, вибух та поступове зниження двох точок. Наприкінці відео чути звук вибуху.

Друге відео: оператор називає локацію – Трудова Вірменія, хутір у Краснодарському краї РФ. Росіянка каже, що впав гелікоптер, був великий вибух і "горить дуже страшно". На відео видно полум'я та дим на землі поряд з якоюсь будівлею.

Третє відео: росіянин теж каже, що впало у Трудовій Вірменії і показує пожежу та дим поряд із будинками. Оператор каже, що це впав літак чи "щось" та зазначає, що там ще "щось вибухає". Також каже, що за дорогою нібито впав "ще один" – можливо, має на увазі літак чи уламки.

;

У Росії було всього 9 таких літаків, але не всі з них боєздатні. Літак А-50 – це літака далекого радіолокаційного виявлення та управління здатний вести розвідку та наводити цілі для ударів. 14 січня ЗСУ збили над акваторією Азовського моря російський літак А-50 та пошкодили ІЛ-22