Тіло російського опозиціонера Навального віддали мамі

Коментарi:

Тіло Олексія Навального, який помер у колонії "Полярний вовк" у Харпі, віддали його матері Людмилі Навальній.

Про це у суботу, 24 лютого, повідомили соратники політика.

"Спасибі велике всім, хто вимагав цього разом з нами. Поки що Людмила Іванівна в Салехарді. Похорон ще попереду. Ми не знаємо, чи влада буде заважати провести їх так, як цього хоче сім'я і як того заслуговує Олексій. Ми будемо повідомляти інформацію в міру її надходження", – написала прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

Протягом кількох днів Людмилі Навальній погрожували та висували ультиматуми, щоб вона погодилася провести таємний похорон. В іншому випадку слідчі погрожували не віддати їй тіло сина та поховати його в колонії.

За словами Людмили Навальної, силовикам, які спілкуються з нею, "приходили накази" домогтися згоди на проведення таємних похоронів без прощання. Слідчий у справі про смерть російського опозиціонера якийсь Варапаєв, за словами матері, сказав їй: "Час працює не на вас, тіло розкладається".

Вдова політика Юлія Навальна звинуватила путіна у глумленні над тілом чоловіка. "Сьогодні дев'ять днів, як загинув мій чоловік. Дев'ять днів, як путін убив Олексія Навального. Але вбивства путіну здалося мало. Тепер він тримає в заручниках його тіло, знущається з його матері, змушує її погодитися на таємні похорони", – заявила вона.