Миколаїв та Глазго підписали меморандум

Коментарi:

Миколаїв та Глазго стали містами-побратимами. Відповідний меморандум було підписано під час онлайн-зустрічі.

Миколаїв на ній представляли міський голова Олександр Сєнкевич та секретар міськради Дмитро Фалько. Підписантами від Глазго стали лорд-провост Жаклін Макларен та голова міської ради Глазго Сьюзен Ейткен.

Європейські партнери також підтвердили, що для них честь співпрацювати з героїчним Миколаєвом та запевнили у підтримці та допомозі. Лорд-провост Жаклін Макларен зазначила:
«Моє послання українцям у Глазго та за його межами полягає в тому, що ви можете розраховувати на Глазго як на надійного друга. Цей меморандум про взаєморозуміння є чіткою демонстрацією нашої дружби та підтримки».
Голова міської ради Глазго Сьюзен Ейткен додала, що ця угода про побратимство є важливою для обох наших міст.
«Наше місто стало одним із перших у Великій Британії, хто запропонував підтримку народу України. Потенційні сфери співпраці, запропоновані нашими друзями в Миколаєві, – від економічного розвитку, будівництва та міського управління до зеленого переходу, науки, технологій та освіти, культури, спорту та молоді – відображають наші власні плани співпраці», – зазначила голова міської ради Глазго.
Завершилась зустріч підписанням меморандуму про співпрацю.

За час повномасштабного вторгнення наше місто підписало угоди про партнерство з вісьмома європейськими містами. Містами-побратимами Миколаєва стали польський Хелм, німецькі міста Бедбург та Ганновер, болгарське місто Бургас, Сент-Гелієр із Британських островів, норвезький Крістіансанн, данський Ольборг, а також албанський Дуррес.