П'яному водієві, який погрожував пістолетом миколаївським патрульним, загрожує три роки позбавлення волі

Коментарi:

Миколаївська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо водія вантажівки Scania, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп'яніння та загрожувала патрульною зброєю.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

Інцидент стався минулого грудня. Вночі на автодорозі М-14 "Одеса – Мелітополь – Новоазовськ" у Миколаївському районі в районі села Калинівка патрульні поліцейські зупинили для перевірки вантажівку Scania. За оперативною інформацією, водій машини був п'яний.

Ці дані повністю підтвердились. 49-річному водію запропонували пройти обстеження, але він категорично відмовився.

Коли ж чоловік почув, що на нього складатиметься адміністративний протокол за керування транспортним засобом у нетверезому стані, він під приводом того, що візьме документи з кабіни авто, дістав пістолет. Зі зброєю в руках чоловік попрямував до патрульного з погрозами...

Зловмисника скрутили та доставили до відділення поліції.

Тоді слідчі повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України "Загроза насильством працівникові правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службового обов'язку".

«Наразі досудове розслідування слідчі завершено. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направили до Миколаївської окружної прокуратури, яка направила обвинувальний акт до суду для розгляду для ухвалення рішення відповідно до норм чинного законодавства. За вчинене зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі», – повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.