СБУ заарештувала зрадника, який працював на «кадировців» під час окупації Снігурівки

Коментарi:

Колаборант переїхав до Хмельницького та оформив статус ВПО

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

У ході операції контррозвідки Служби безпеки України викрито колаборанта, який співпрацював з російськими військами під час окупації частини Миколаївської області. Зловмисником виявився мешканець селища Новопетрівка Снігурівського району.

Чоловік обладнав польову кухню для "кадировців". Подробиці розслідування показали, що він організував їм їдальню своєму дворі, готував із своїх товарів. Також регулярно доставляв їжу в окопи та на передові позиції російських військ.

Крім того, колаборант ремонтував «кадировцям» військову техніку та транспорт. Потім, при відступі, на цих машинах російські військові вивозили награбоване майно.

Після визволення Новопетрівки колаборант переїхав до Хмельницького. І намагаючись уникнути відповідальності перед законом, оформив статус ВПО.
Проте співробітники СБУ розкрили його місцезнаходження, затримали та розпочали розслідування.

Вирішується питання про пред'явлення звинувачень за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), а також про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.