Сьогодні на фронті сталося 79 бойових зіткнень, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 26 лютого.

Триває 739 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Сьогодні відбулося 79 бойових зіткнень. Ворог завдав одного ракетного та 58 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів із РСЗВ.

На Куп’янському напрямку сили оборони відбили дві атаки в районах населених пунктів Іванівка, Табаївка, та ще 14 атак противника – в районі Синьківки, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші війська із займаних позицій. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито п’ять атак в районі Тернів, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.
На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 5 атак в районах Іванівського та Кліщіївки, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.
На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 15 атак в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Сєверне, Первомайське, Невельське.
На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки, де ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.
На Новопавлівському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Урожайне та Старомайорське.
На Запорізькому напрямку силами оборони відбито 5 атак противника в районі Роботиного.
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, здійснено чотири спроби штурму позицій наших військ.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів серед них місто Херсон, Очаків. Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, пункту управління, наземній станції управління БпЛА.