Суд та прокуратура у Миколаївській області переймалися плавнями біля Мертвоводу

Коментарi:

Вони опинилися у приватних осіб.

Рішеннями Братського районного суду задоволено чотири позови керівника Вознесенської окружної прокуратури до фізичних осіб про повернення державі земельних ділянок лісового фонду, загальною площею понад 2,5 га, вартістю 8,2 млн грн.

Свого часу Головне управління Держгеокадастру в Миколаївській області при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі у приватну власність, включило до їх складу землі лісового фонду, що перебували у постійному користуванні ДП «Вознесенське лісове господарство».

Спірні ділянки знаходяться в плавнях ріки Жидівка-лівої притоки ріки Мертвовод, басейна ріки Південний Буг, отже не могли бути вилучені з державної власності за жодних обставин.

Внаслідок вказаних незаконних дій, ділянки вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства не зважаючи на пряму законодавчу заборону. Після набрання законної сили судовими рішеннями земельні ділянки лісового фонду будуть повернуті державі , повідомляє прокуратура Миколаївської області.