Ізраїль готується передати Україні систему попередження про ракетні удари

Коментарi:

Тель-Авів планує передати Києву системи раннього попередження, які дозволять захищатися від ударів ракет та нальотів дронів, повідомив постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

"Ізраїль працює над тим, щоб надати Україні системи раннього попередження для захисту від ракетних ударів Росії та атак безпілотників", – заявив Ердан.

За його словами, Тель-Авів з початку війни направив в Україну понад сто тонн гуманітарної допомоги, а сотні українців пройшли лікування в лікарнях та реабілітаційних центрах в Ізраїлі. Ердан додав, що Іран продовжує постачати Росії безпілотники для ударів по Україні.

Торік у вересні Ізраїль передав Києву обладнання, пов'язане із забезпеченням ядерної безпеки. Крім того, Тель-Авів постачав Україні шоломи та бронежилети для екстрених служб та громадських організацій.

Представник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат на початку лютого заявляв, що західні країни не передали Києву необхідну кількість комплексів ППО та Київ продовжує переговори про додаткові поставки.

22 лютого парламент Німеччини ухвалив проект резолюції про передачу Україні систем озброєння великої дальності. Незважаючи на те, що в проекті немає прямої згадки крилатих ракет Taurus, там міститься заклик до Кабміну розпочати постачання далекобійних систем озброєння Україні «для поразки стратегічних об'єктів далеко в тилу російського агресора».