На хабарі у Миколаївській області спіймали чиновника Укртрансбезпеки

Коментарi:

Чиновник «знімав» за день від 50 тисяч гривень.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

У Миколаєві затримано співробітника "Укртрансбезпеки" за хабарництво у сфері перевезень

У Миколаєві затримано посадовця, який виконує обов'язки начальника одного з відділів управління Укртрансбезпеки в області. Його підозрюють у отриманні неправомірної вигоди від перевізників.

Як повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі, чиновник організував корупційну схему, стягуючи щомісячні внески від 500 гривень до 5 тисяч гривень у перевізників за нездійснення перевірок та нестворення перешкод у їхній діяльності. Такса залежала від кількості вантажівок у комерсантів.

За оперативними даними, чиновник щодня отримував щонайменше 50 тисяч гривень незаконного прибутку за "контроль" за безпекою на транспорті. Затримання відбулося після отримання ним чергового хабара у 4 тисячі гривень. Під час обшуку у нього в автомобілі знайшли близько 50 тисяч гривень, можливо, це була зібрана за день данина.

Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

За даними видання "ПН", йдеться про виконувача обов'язків начальника відділу державного нагляду в Миколаївській області Державної служби України з безпеки на транспорті Олександра Корніла.

Слід зазначити, що це вже третій керівник Укртрансбезпеки на Миколаївщині, затриманий за хабарництво. Проте суди у їхніх справах поки що так і не відбулися...