У Миколаєві судять військового, який перейшов на бік росіян

Коментарi:

У Центральному районному суді Миколаєва обрали запобіжний захід для військовослужбовця однієї з бригад ЗС України, якого підозрюють у державній зраді (ч.2 ст.111 КК України).

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

На початку окупації Херсонської області він перейшов на бік ворога та активно співпрацював з окупаційними військами. Спочатку зрадник здав ворогові позиції українських військовослужбовців, а потім місця проживання учасників АТО та осіб, які підтримували українські збройні сили.

Як випливає з матеріалів справи, наприкінці квітня 2022 року підозрюваний разом з військовослужбовцями Росії затримав двох жителів села, в якому проживав раніше. Чоловіків вивезли за село, одягли мішки на голову та побили, вимагаючи інформацію про інших односельців-військових.

Ще один епізод із справи. На одній із баз відпочинку на Херсонщині влаштували тортурну. Там у підвалі підозрюваний регулярно і жорстоко бив одного з в'язнів, вимагаючи вказати, де той зберігає зброю та боєприпаси.

За наведенням зрадника росіяни викрали подружжя-односельців: три місяці їх катували та били.

Згідно з показаннями свідків, підозрюваний «неодноразово контактував з військовослужбовцями Росії і вживав разом з ними алкогольні напої».

Під час засідання підозрюваний свою провину заперечував, стверджуючи, що сам зазнавав фізичного насильства з боку окупантів, не бив інших, і контактував з окупантами лише через обставини.

За рішенням судді Володимира Лященка підозрюваного відправлено під варту без застави.

Судове слідство триває.