У Польщі затримали українських журналістів, які знімали сюжет про незаконну торгівлю з Росією та Білоруссю

Коментарi:

У Польщі на кордоні з Білорусією затримали журналіста видання "Українська правда" Михайла Ткача та його оператора. Ткач знімав матеріал про транзит продукції між Польщею та Росією через Білорусь.

Про це повідомляє "Українська правда".

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

"Біля кордону Польщі з Білоруссю до нас під'їхали польські поліцейські та показали значок. Ми показали наші документи та журналістські посвідчення. Вони почали хапати наші камери, обшукувати. Далі нас привезли до комендатури. Близько 10 людей почали обшукувати нашу машину, нас, викинули наші речі на капот, забрали усі картки пам'яті з камер, забрали усі телефони, документи", – розповів Ткач.

За його словами, у комендатурі співробітників ЗМІ допитували не лише польські поліцейські, а й спецслужба.

"На допиті в комендатурі я повідомив, що ми журналісти, і сказав, що ми знімаємо, як Польща торгує з Росією через Білорусь і як Польща торгує з Білоруссю, як сільськогосподарська продукція йде з Росії та Білорусі до Польщі. Було видно, що представники польської спецслужби злякалися. Вони почали мене питати, хто ще про це знає, чи знають про це українські чиновники, український уряд. Розпитували, хто наші джерела, як ми про це дізналися, скільки часу ми працюємо над цією темою", – заявив журналіст.

Ткача та оператора протримали у комендатурі 4 години та відпустили після дозволу зверху. Весь цей час журналістам не дозволяли ні з ким зв'язатися.

Згодом журналісти з'ясували, що деякі зняті матеріали було видалено з картки пам'яті.