Вакуумна заміна олії: необхідна процедура для автосервісу

Коментарi:

Нещодавно з'явилася інноваційна процедура, яка дозволяє набагато швидше та точніше проводити заміну олії. Вона підходить тільки для автосервісів, оскільки знадобиться габаритне обладнання та кваліфіковані працівники, але саме на СТО приносить найбільшу користь.

Що таке вакуумна заміна олії

Спочатку перевіряють стан і положення олії, а також розігрівають мотор, щоб досягти потрібного рівня рідини. Далі майстру знадобиться вакуумна установка для заміни олії , яка приєднується за допомогою швидкознімних з'єднань та перехідників. З її допомогою відкачують відпрацьовану олію, а потім заливають нову, для чого передбачено спеціальний носик. Така система зменшує ризик пролити рідину та значно прискорює процедуру. Усі частини апарата герметично приєднуються до отворів, і відбувається автоматично. Однак у деяких моделях, з низькою посадкою, немає можливості працювати звичайним способом, автомобіль все одно доведеться піднімати. Апарат виконує всі пов'язані завдання, як відкачування олії та закачування нового. Але майстер повинен стежити за його роботою, а здебільшого не вдається викачати весь обсяг. Також небажано купувати бюджетні моделі, адже у них набагато гірша якість роботи. Навіть професійні апарати від провідних брендів не здатні викачати всю олію, а за економії ситуація стає ще гіршою._2-1.jpg

Порівняння звичайного способу з вакуумним

Заміна масла завжди відносилася до найдешевших послуг автосервісів, але при цьому займала чимало часу. Зливання олії та відстоювання, перелив та утилізація вимагали акуратності та уваги. Вакуумний метод має ряд переваг:

  1. Портативне обладнання можна заховати на зберігання у зручному куточку.
  2. Для здійснення процедури не потрібно використовувати витяг або яму.
  3. Міняти масло можна за будь-якої температури, не боячись обпектися.
  4. Вилучення олії з усієї системи займає не більше 5 хвилин.
  5. Немає потреби підключати додаткові пристрої.

Основою апарату є повітряний компресор, який працює звичайним чином. Для заміни масла краще все ж таки прогріти мотор і почекати близько 10 хвилин, щоб тепле масло скло в піддон. Це збільшить ефективність. У цьому можна використовувати конвеєрний метод, обслуговуючи кілька машин паралельно. Але вакуумна заміна олії не може вважатися ідеальним способом, адже обладнання досить галасливе та масивне. До того ж, традиційно автомеханіці паралельно заміною проводили огляд нижньої частини, виявляючи поломки або дефекти. Тому вакуумні установки рекомендують тільки для великих автосервісів, куди часто поводяться з подібною проблемою. Вони значно полегшать та прискорять роботу, вирішать проблему з плямами від олії та підвищать безпеку на робочому місці. На невеликих СТО або за самостійної заміни краще скористатися традиційним способом, адже там більшість роботи виконує сила тяжіння.