Паперові одноразові тарілки та їх роль закладах громадського харчування

Коментарi:

Паперовий одноразовий посуд асоціюється зі святами та пікніками. Вона не лише гігієнічна. Паперові одноразові тарілки відрізняються великим вибором кольорів та малюнків. Це ідеальний варіант для дитячих днів народжень, адже папір не розіб'ється і, відповідно, не поранить уламками.

Такі вироби підходять для подачі будь-яких продуктів – гарячих та холодних. Вони подають другі страви, салати, закуски, десерти. Папір не боїться мікрохвиль, відповідно, у тарілках можна розігрівати їжу у НВЧ-печі. Картонний посуд не вбирає жир та воду. Тара не виділяє запаху. Ще один плюс картону – проста утилізація на відміну від пластику.

Інші переваги:

  • екологічна чистота – папір не виділяє шкідливі речовини, він безпечний для здоров'я людини;
  • універсальність – у картонній ємності можна подавати страви будь-якої температури;
  • великий вибір – доступні глибокі та плоскі тарілки різного діаметру;
  • практичність – одноразова тара не миється, після використання її потрібно викинути, що позбавить зайвого клопоту;
  • безпека – паперовий посуд не ламається на відміну пластикових виробів.

Призначення паперових тарілок

Ситуації, в яких стане в нагоді картонний посуд:

  • фастфуд – вироби підходять для продажу їжі на винос;
  • літні кафе – у таких закладах громадського харчування складно організувати подачу води, тому зручніше використовувати одноразовий посуд, який не потрібно мити;
  • свята – паперові тарілки відмінно підходять для виїзних заходів, наприклад, весіль на свіжому повітрі, та дитячих свят;
  • пікніки – ємності відрізняються легкістю, їх зручно переносити чаркою.

Паперові тарілки – чудовий спосіб реклами. Адже на картон можна нанести будь-які малюнки та написи. Дегустація на оригінальних тарілках заявить про продукцію голосно та красиво.

Види паперових тарілок

Ємності розрізняються за формою, розміром та оформленням. Вони бувають глибокі та плоскі. Перші – призначені для подачі супів. Навіть випускаються супниці – ємності із кришками для перевезення рідких страв. Плоскі тарілки переважно виготовляються у двох діаметрах – 180 та 240 мм. Вони не обов'язково круглі. Виробники випускають варіанти інших форм.

Тарілки можуть бути однотонними чи кольоровими. Перші варіанти добре підходять для точок громадського харчування. Вони відрізняються дешевизною, завдяки чому можна заощадити при покупці великими партіями. Кольоровий посуд вражає уяву різноманіттям відтінків та малюнків. Можливо підібрати варіанти для будь-яких приводів: весіль, хрестин, чоловічих і жіночих днів народжень. Окремо варто зазначити товари для дитячих свят. Випускаються тарілки з картинками з улюблених казок та мультфільмів. До них можна підібрати такі ж стаканчики, завдяки чому легко організувати тематичний день народження.

Як вибрати

При виборі посуду потрібно враховувати страви, які подаватимуться. Для супів підійдуть глибокі ємності. А для других страв, закусок та десертів варто підібрати плоскі варіанти. Далі потрібно визначитися із приводом. Для повсякденного використання краще купити одноразовий посуд оптом чи в роздріб без яскравого оформлення. А для свята підберіть варіанти з малюнками та написами. Вони стануть яскравими прикрасами урочистостей.

Тарілок має бути більше, ніж запрошених, на той випадок, якщо хтось упустить ємність або попросить добавку. З огляду на це потрібно розрахувати кількість одиниць.