Мер Сєнкевич заявив, що у Миколаєві збудують 7-кілометрову тепломагістраль за 536 мільйонів

Коментарi:

Міська влада заявляє, що здобула уроки з опалювального сезону-23/24

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

Як повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, деякі ділянки тепломереж Миколаївської ТЕЦ зношені настільки, що будуть непридатними для використання наступного опалювального сезону. Також зрозуміло, що підприємство не зможе замінити такий обсяг мереж, ні відремонтувати їх.

Найпроблемнішу ділянку основна артерія Миколаївської ТЕЦ на вулиці Прикордонній. Знос труб тут – понад 80%. Тільки за останні два роки було виявлено понад 30 розривів, а початок поточного опалювального сезону виявився вкрай складним та непередбачуваним для підприємства, запевняє Сєнкевич.

«Щоб уникнути таких ризиків, ми збудуємо нову підземну магістральну теплову мережу по вул. Прикордонна. Це буде магістраль від вул. Корабелів до вул. Маршала Василевського. Її довжина – майже 7 кілометрів у двотрубному обчисленні, діаметр – 530 мм. Вартість робіт становитиме близько 536 мільйонів гривень», – заявив міський голова.

За проектом передбачається будівництво нової тепломережі попередньо ізольованою трубою з перенесенням її із проїжджої частини на зелену зону та встановленням нової запірної арматури на всі відгалуження.

Черговість будівництва визначена технічними умовами Миколаївської ТЕЦ відповідно до аварійності ділянок:

І черга: вул. Мала морська – 1 Слобідська

ІІ черга: вул. 1 Слобідська – Маршала Василевського

ІІІ черга: вул. Корабелів – Мала Морська

Обслуговуватиме нову теплову мережу в майбутньому комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго».

Наразі місто вже завершило розробку проектної документації, незабаром буде оголошено тендер. Однак, чи є фінансування на такий амбітний проект, поки що не зрозуміло.

«Шукатимемо донорів для реалізації ініціативи», – уточнив Олександр Сєнкевич.