На фальшивому водійському посвідченні викрили автолюбительку – сервісні центри МВС Миколаївщини

Коментарi:

Керування автівкою — справа відповідальна та вкрай серйозна, адже дорога, як живий організм, де знання правил дорожнього руху важливе, водійські навички – основа, а попередня підготовка – запорука збереженого життя.

Проте декому хочеться отримати все та й одразу.

Так, адміністраторка сервісного центру МВС Вознесенська під час надання послуги з обміну посвідчення водія піддала сумніву надані документи. Додаткові перевірки підтвердили наявність певних ознак підробки. Хто та як «домалював» додаткові категорії будуть з’ясовувати правоохоронці. Зрозуміло, в наданні послуги відмовлено.

Сервісні центри МВС вкотре звертають вашу увагу – єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше — це пройти підготовку та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Сервісні центри МВС Миколаївщини пропонують алгоритм дій при отриманні посвідчення водія:

  • обрати спосіб підготовки до теоретичного іспиту: самостійно або в автошколі. При навчанні в автошколі необхідно знайти акредитований навчальний заклад та підготувати документи. У разі навчання в автошколі – прослухати курс лекцій та отримати свідоцтво (в електронному вигляді), яке чинне 1 рік — без складання внутрішнього іспиту в автошколі;
  • скласти теоретичний іспит в будь-якому сервісному центрі МВС. Необхідно взяти паспорт, копію ідентифікаційного коду, медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом. Результат цього іспиту, дійсний протягом 1 року з дня його успішного складення;
  • обрати автошколу для практичної підготовки та пройти практичну підготовку водіїв. Скласти внутрішній іспит та отримати свідоцтво (в електронному вигляді), яке чинне 2 роки;
  • скласти успішно практичний іспит в будь-якому сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія. Вперше посвідчення водія видається на 2 роки. Документ отримується на місці.

Пам’ятайте, за використання підроблених документів теж передбачено відповідальність частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Це карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.